Information

Algarve

Algarve

Algarve , från arabiska ”al-Gharb” betyder ”väst”, är den sydligaste regionen i kontinentala Portugal.

Ca 2 timmar restid från flertalet europeiska flygplatser, erbjuder Portugals södra kust en av de bästa semesterorter för avkoppling och njutning. Populärt för dess gyllene stränder och över 30 golfbanor i världsklass, Algarve är en region rik kultur och mångfald erbjuder något för alla.

Med ett milt året runt klimat är Algarve en fantastisk semester val gör det möjligt för semesterfirare att välja mindre trångt perioder av året och ändå njuta av en varm och solig semester. Från mitten av April till att oktober är solen nästan alltid ute, att förlänga njutningen i Algarves stränder långt bortom juli och augusti.

Algarve är en idealisk plats för familjer.  Den vackra kustlinjen erbjuder mer än 100 stränder, från långa sträckor av sand, till vackra vikar skyddas av karga klippor, inklusive intressanta grottor som kan besökas med båt.

Utomhus sporter och fritidsaktiviteter finns i överflöd i Algarve, tack vare dess Fantastiskt soligt väder. Det finns ett stort utbud av aktiviteter att erbjuda alltifrån temaparker, vattenparker, marinor, jeepsafari, vattensporter och många sportfaciliteter, däribland tennis, Ridning, för att inte nämna ett stort urval av golfbanor att välja mellan.

Sig inåt landet och upptäck de vitkalkade byarna, eller utforska den orörda landsbygden, perfekt för vandring, cykling och ridning eller en avkopplande promenad runt Ria Formosa naturstigar, en reserv område känt till fågelskådning gemenskapen.

Algarve erbjuder moderna köpcentra, erbjuder ett brett utbud av butiker, restauranger och biografer. Livliga marknader hålls varje vecka i många orter och byar, ett bra sätt att köpa färska råvaror.

Och högsta kvalitet internationella rätter erbjuder Algarve också en mycket rik regionala rätter. Den traditionella Algarves gastronomin är starkt influerad av medelhavsrätter med färsk fisk och skaldjur, och lokalt odlade frukter och grönsaker.

Algarve är definitivt en av de bästa semesterorter i Europa och den idealiska platsen att köpa ditt andra hem eller permanent uppehållstillstånd i solen med gott på erbjudande som passar alla.

En amerikansk baserad studie slutsatsen att Algarve var världens bästa ställe att gå i pension, så kom och besök oss!

Downloads