Information

Information

Information

Beskattningsunderlaget (Valor Patrimonial)

Den stora majoriteten av skattemässiga värden på egenskaper är inaktuella. Från den 1 januari 2004, kommer lokal skatt avdelningarna att uppdatera värden för alla egenskaper; Detta kommer att naturligtvis ta lång tid att genomföra. Men någon egendom som säljs efter den 1 januari 2004 kommer att omvärderas automatiskt och portugisiska värdering kommissionärerna har meddelat att de nya skattemässiga värdena för både IMT och IMI ändamål blir mellan 80% och 90% av fastighetens marknadsvärde . Obs: Det beräknas att den årliga skatt som tillämpas i 2004 kommer att vara mellan 0,4 och 0,5% av taxeringsvärdet (men 5% för offshore).

Beskattning

Om du tänker bli en hemvist i Portugal, bör råd tas från en lokal revisor. Om du inte avser att bli bosatta, finns det bara två skatter som kommer att beröra dig, kapital och skatt på hyresintäkterna om du väljer att låta din fastighet ut. Din advokat och, om nödvändigt, din revisor, kan ge dig råd om ditt framtida ansvar mot någon av dessa skatter. Obs: Om du förvärvar aktierna i ett offshore-bolag, bör vara försiktig om tidigare reavinstskatt ansvar att företaget tillkommit (25% av vinsten).

Wills

Det är alltid tillrådligt att köpare av egendom som de omedelbart göra en kommer Portugal att hantera tillgångar i Portugal. Om detta inte sker, har bouppteckning i bosättningslandet tas ut då överförs och översatta till portugisiska. Att göra ett testamente i Portugal kommer att minska utgiften och undvika tidsfördröjningar. Den portugisiska kommer är utöver och inte i stället för din befintliga vilja. Från och med den 1 januari 2004 blir arvsskatt nollskattesats för invånare lämnar tillgångar till nära släktingar. I priserna för utlänningar kommer att vara mycket låg och set off mot något dubbelbeskattningsavtal med ägarens hemland.

 

 

Informationen i detta dokument kan användas som en vägledning. Det är rätt på i skrivande stund och kan ändras när som helst. Algarve bostäder tar inget ansvar för riktigheten i innehållet och, du bör rådgöra med din advokat och rådgivare för professionell information och rådgivning.